психолог онлайн

Чому таролог, астролог і нумеролог не вирішать усіх проблем?

14.11.2023
Чому таролог, астролог і нумеролог не вирішать усіх проблем?

Щороку кількість астрологів, нумерологів, тарологів та інших езотеричних спеціалістів стрімко зростає. І це не дивно. Адже кому не хочеться зазирнути в майбутнє і дізнатися, як складеться життя, чи вирішаться проблеми, чи прийде довгоочікуваний успіх.

Коли кожен третій в Інстаграмі астролог, фахівець з Матриці Душі, Дизайну Людини або Каббали — складно втриматися. Вже і натальна карта потрібна, і розклад Таро, і Місяць у третьому будинку щось нашіптує, а магія чисел малює візерунки майбутнього.

Немає нічого поганого в цих запитах і бажаннях. Поки ви не намагаєтеся через езотерику закрити внутрішні та зовнішні проблеми, глибокі кризи та конфлікти.

Неправильне трактування та помилкові висновки можуть лише посилити ситуацію.

У статті розберемося, чи ефективні таролог, астролог і нумеролог, коли йдеться про психологічні аспекти.

Астрологія

Астрологія зародилася у Вавилоні, у V-IV століттях до н.е. з'явилися перші індивідуальні гороскопи. Вона була широко відома у різних стародавніх цивілізаціях. Вивчала рух небесних тіл і паралель між поточними подіями з тими, що відбувалися в небі.

Зараз це одна з найпопулярніших практик. Мати свого астролога стало так само нормально, як і свого візажиста, косметолога, майстра манікюру. Кожній людині треба у щось вірити, а астрологія дає відчуття відносної визначеності та розміреності. «Зараз не щастить, але це через Венеру в Козерозі», «От увійде Меркурій до четвертого будинку, і плануватиму переїзд», «Не я так хочу, зірки так кажуть». Звичайно, набагато простіше жити, перекладаючи відповідальність за свої рішення на розташування та поведінку зірок і планет.

Хороший астролог, як і психолог, не дає порад і не диктує, коли і що робити. Фахівець може скласти натальну карту, розповісти, який у вас потенціал і де він краще проявиться. Але це все рекомендації, а не покрокова інструкція. І якщо у вас більш глибинні переживання та конфлікти, ефективнішою буде психологія, а не астрологія.

Шкода астрології

Вразливим людям прогнози можуть нав'язати зайві переживання. Свобода волі та дій буде штучно обмежена, адже з цього часу всі рішення прийматимуться виходячи із розташування зірок та планет.

Важливо усвідомлювати, що прогноз астролога – це не передбачення майбутнього. А лише один із можливих варіантів, втім результат повністю залежить від ваших вчинків.

Нумерологія

Ця псевдонаука стала популярною не так давно, як астрологія. Суть у тому, що проаналізувавши дату народження, ім'я та прізвище, кожен зможе зрозуміти причини своїх проблем. Крім того, магія чисел розповість про сумісність із партнером, ваше покликання, характер, про сильні та слабкі сторони.

Насправді, з погляду науки, числа жодного впливу на життя людини не мають. Тому не варто особливо розраховувати на допомогу нумеролога у вирішенні проблем і криз. Більш ефективною у такому разі буде консультація у психолога.

Ворожіння на картах Таро

Ця окультна методика теж набирає популярності. У соціальних мережах з'являється дедалі більше спеціалістів, які роблять розклади. Запитів для ворожіння безліч — чого чекати в майбутньому, чи потрібно міняти роботу, виходити заміж, чи повернеться колишній? Шляхом маніпуляцій із картами можна отримати відповіді на різні запитання — про майбутнє, минуле, сьогодення, про приховані причини тих чи інших подій.

Ефективність чи шкода такого методу, звичайно, не доведені, але впевнено можна сказати, що внутрішні проблеми та кризи карти не вирішать. І коли ви сумніваєтеся в чомусь, покладатися тільки на розклад Таро не варто. Важливо усвідомлено підійти до вирішення проблеми, проаналізувавши всі сторони та аспекти.

Кожна людина може вірити у будь-що. Аби це не приносило дискомфорту і не завдавало шкоди. Якщо ж у вас є глибинні переживання та проблеми, подумайте, чи варто вирішувати їх за допомогою псевдонаук. З деякими запитами краще звернутися до психолога, так ви точно отримаєте необхідну допомогу.