психолог онлайн

Що стоїть за бажанням зателефонувати колишньому

14.11.2023
Що стоїть за бажанням зателефонувати колишньому

Що стоїть за бажанням зателефонувати колишньому

 

П'ять стадій прийняття та ось він — дзвінок колишньому.

Ця історія стара як світ. Ну у кого після розставання не виникало бажання набрати знайомий номер, щоб просто дізнатися, як справи? Зазвичай це буває, якщо не вдалося завести нові стосунки або не виходить забути людину. З'являються оманливі почуття, викликані ностальгією, а разом з цим і бажання повернути втрачену любов.

Однак дзвінок колишньому — не вихід. Якщо не впоратися з цими швидкоплинними емоціями, ви ще довго не зможете вибратися з порочного кола.

Розберемося, що стоїть за бажанням зателефонувати колишньому.

 

Причини

Якщо вам захотілося знову почути колись кохану людину, важливо зрозуміти причини цього бажання.

Перша — проста допитливість. Цікаво, як живеться колишньому без вас, чи не завів він новий роман. Якщо розрив відбувся за рішенням обох сторін, проходив без сварок і образ, може хотітися повернути дружні стосунки. Адже ця людина була важливою частиною вашого життя, з нею багато пов'язано.

Якщо за цікавістю не приховуються таємні бажання — зателефонуйте і дізнайтеся, як справи. Але слід відразу пояснити причини дзвінка і позначити межі, щоб у хлопця не виникло хибної думки щодо вашого повернення.

Друга причина — бажання повернути стосунки. Після розставання ми частіше згадуємо щось хороше, що нас пов'язувало з людиною. Перебираємо в пам'яті радісні моменти, повертаємося в ті дні, коли були щасливі та кохані. Через деякий час, відчувши самотність і розчарування, може хотітися все виправити, відновити стосунки з колишнім. Тут важливо розуміти, що очікування можуть не виправдатися і партнер не захоче ставити кому там, де була поставлена ​​крапка. В цьому випадку ви тільки погіршите і без того складну ситуацію.

 

Дзвонити чи не дзвонити?

Для початку дайте відповідь на питання, чого ви чекаєте від дзвінка. Якщо вами керує лише допитливість, дізнатися, як поживає колишній можна у спільних знайомих або перевіривши його сторінки в соцмережах. Якщо хочете отримати більш особисту інформацію, наприклад, чи нудьгує він або думає про те, щоб відновити стосунки, то зателефонуйте. Але будьте готові, що розвиток подій може відрізнятися від того, що намалювала ваша уява. Хлопець може не взяти слухавку, не погодитися на зустріч, попросити більше не дзвонити і т.п.

Щоб вирішити, скористайтеся технікою «квадрат Декарта». Розділіть аркуш паперу на 4 частини і напишіть такі запитання:

  • Що буде, якщо це станеться?

  • Що буде, якщо цього не відбудеться?

  • Чого не буде, якщо це станеться?

  • Чого не буде, якщо цього не відбудеться?

Під кожним запишіть відповіді, які придумаєте.

Цей метод допоможе прийняти правильне рішення.

Психологи HoldYou радять дати вашим бажанням «відлежатися». Спробуйте впоратися з швидкоплинними емоціями і не дзвонити колишньому. Якщо мотиви щирі, ви захочете зв'язатися з ним і через тиждень, місяць, і навіть рік. Але якщо бажання викликане спонтанними емоціями і почуттями, уже вранці вам не захочеться йому телефонувати.

Якщо не виходить впоратися зі своїм «хочу», напишіть листа, але не відправляйте його. Можете відразу порвати, спалити, заховати подалі в шафу. Це потрібно, щоб ви висловилися, описали свої переживання і біль, зізналися, як сумуєте. Пишіть про все, що турбує, не соромлячись і не підбираючи правильних слів. Адже крім вас цього листа ніхто не отримає і не прочитає.

Особливо таке бажання «накриває» на п'яну голову. Навіть найрозважливіша і мудра дівчина може піддатися спокусі подзвонити або написати колишньому. Тут краще заручитися підтримкою подруг і попросити будь-якими способами уберегти вас від такого необдуманого вчинку. Ще один спосіб — на початку вечірки скласти телефони в одну сумку і брати тільки у виняткових випадках. Потік п'яних зізнань у коханні нічим хорошим не закінчиться.

Як впоратися з бажанням зателефонувати колишньому:

  • Видаліть номер. Спосіб очевидний, але ефективний. Якщо контакт колишнього буде в телефоні, швидше за все ви зателефонуєте. Якщо ж доведеться докласти зусилль, щоб дізнатися номер, у вас буде більше часу, щоб зрозуміти, чи дійсно це потрібно. Звичайно, якийсь час після розставання ви будете пам'ятати номер телефону, але, повірте, він забудеться.

  • Якщо почуття не згасли і кожна його публікація в соцмережах зачіпає вас за живе, краще відпишіться від нього. Раптом ви побачите те, що не сподобається? Чи готові ви до нової порції переживань?

  • Знайдіть хобі, будьте завжди чимось зайняті, щоб не було спокуси написати колишньому.

 

  • І головне — згадайте чому розійшлися. Ми вже писали, що в розлуці людям властиво згадувати тільки щасливі та радісні моменти. Але ви не просто так вирішили розірвати стосунки. Навіть якщо ініціатором розлучення був він, знайдеться те, що і вас не влаштовувало в партнері. Частіше згадуйте про недоліки і бажання дзвонити пропаде.