психолог онлайн

ТОП-10 порад від психолога: як писати бажання, щоб вони здійснились

14.11.2023
ТОП-10 порад від психолога: як писати бажання, щоб вони здійснились

На носі Новий рік, а це означає, що вже час писати бажання на 2022 рік.

Тим більше, що дні для цього найкращі — дзеркальна дата 21.12.2021 та дата 22.12.2021 вважаються особливим часом для загадування бажань.

Щоб вони точно справдились, їх потрібно правильно формулювати. Ми підготували ТОП-10 порад, які допоможуть написати мрії та поставити цілі так, щоб вони втілились у життя.

Чітко формулюйте бажання

Відмовтесь від абстрактних понять та узагальнених фраз. Мрія має бути чіткою та лаконічною. Конкретизуйте, чого саме хочете. Наприклад, замість «хочу бути здоровим/ою» краще написати «хочу почати займатися спортом і правильно харчуватися». Максимально деталізуйте конкретні речі: марку машини, будинок, де хочете жити, країну, куди полетите у відпустку тощо.

Формулюйте бажання в теперішньому часі та без частки «не»

Наша підсвідомість зчитує все буквально. Частка «не» навіть у позитивному ключі сприймається як щось негативне. Тому при формулюванні мрії уникайте таких фраз: «не хворіти», «не боятися», «не бідувати» тощо.

Також важливо писати та промовляти бажання у теперішньому часі. Наприклад, ви хочете написати книгу. В цьому випадку правильно буде сказати не «я хочу написати книгу» або «мені хотілося б написати книгу», а «я пишу книгу». Також корисно формулювати мрію у досконалому часі: «я написав книгу». На підсвідомому рівні ми думатимемо, що бажання вже здійснилося, тому досягти його буде легше.

Будьте щирими із собою

Добре подумайте перед тим, як напишете бажання на папері. Чи справді ви цього хочете? Можливо, це нав'язано суспільством і, більше того, викликає психологічну напругу. Наприклад, потрібно знайти перспективну роботу. Але насправді вас влаштовує ваша робота, ви отримуєте від неї насолоду і не хочете нічого змінювати. Або ви прагнете догодити комусь, тому мрієте схуднути, хоча почуваєтеся чудово у своєму тілі. А можливо, мислите стереотипами, і ваші бажання виходять не від вас, а формуються під впливом умовних правил, що існують у суспільстві.

Також опрацюйте всі заборони, які поселились у підсвідомості.

Мрійте про більше

Не зациклюйтесь на дрібних бажаннях. Мрійте по-крупному, а решта потім прийде сама. Наприклад, ви хочете бути заможнішими, тому мрієте, щоб у наступному році вам підняли зарплату. Таке формулювання лише обмежить можливості. Вам підвищать оклад, але це може бути незначна сума. Мрії не мають меж, тому не бійтеся загадувати те, що здається нереальним. Мрійте не про підвищення зарплати, а, наприклад, про нову роботу з добрим доходом чи про власний бізнес.

Мрії не працюють без дій

Щоб бажання здійснювались, потрібно прикладати зусилля. Виділіть 2-3 пріоритетні мрії та складіть детальний план їх досягнення. «Хочу бути витривалішою» — мрія непогана. Але якщо ви будете просто сидіти і нічого не робити, то витривалішим ви не станете. Розпишіть, які конкретні дії будете виконувати, щоб досягти бажаного. Наприклад, бігати щодня, ходити до зали 3 рази на тиждень.

Не забувайте про мотивацію

Іноді ми можемо махнути рукою на заповітне бажання, якщо не бачимо жодного прогресу. Через це накриває депресія. Починаємо сумніватися, а чи справді нам це потрібно, забуваючи про те, як сильно цього хотіли. Наприклад, ви хочете кардинально змінити своє життя: знайти нову роботу, переїхати до іншої країни. Але згодом розумієте, що це вже не треба, вам добре і так. Можливо, ви боїтеся змін та не хочете виходити із зони комфорту. А може просто забули заради чого намагатися та реалізовувати своє бажання. Тому разом із мрією розпишіть, що відчуватимете, коли це здійсниться, які зміни відбудуться в житті, які вигоди отримаєте. Це допоможе не зійти зі шляху до вашої мрії.

Пишіть бажання у сприятливій обстановці

Виділіть для цього заходу один вечір. Запаліть свічку, заваріть чай, попросіть рідних не відволікати. Головне, будьте налаштовані на позитив та концентруйтеся лише на своїх бажаннях.

Спрямовуйте бажання на себе

У бажанні не має бути третіх осіб. Ви пишете про себе. Але якщо мрія має на увазі участь іншої людини, сформулюйте її правильно. Наприклад, замість «я хочу, щоб мій чоловік заробляв від 2 тис.$» напишіть: «я дружина чоловіка, який заробляє від 2 тис.$»

Забудьте про своє бажання

Якщо бажання незначне і не вимагає ваших зусиль, то забудьте про нього, як би складно це не було. Часто трапляється, що здійснюється та мрія, про яку вже давно забули. Ми відпускаємо її у Всесвіт, даючи можливість реалізуватися.

Оформлення має значення

Коли ви написали свої бажання вам потрібно їх оформити. Варіантів оформлення багато. Це може бути карта бажань, список або зображення для візуалізації на мудборді. Якщо не хочете, щоб хтось знав про ваші мрії, запишіть їх у блокноті або зробіть маленьку карту бажань, яку можна сховати. Головне, щоб вам подобалось, що робите.

Не бійтеся мріяти

Багато людей, подорослішавши, розучилися мріяти. Стали мислити цифрами, звітами. Тільки-но в голові з'являється натяк на мрію, вони відразу починають все зважувати, аналізувати. У такому разі потрібно працювати з обмеженнями, переконаннями та самооцінкою.

Якщо зрозуміли, що боїтеся мріяти або самі не знаєте чого хочете, вам може бути корисна допомога психолога онлайн.

Новий рік – це завжди початок нового. Час планування, встановлення цілей, загадування бажань. Це можливість змінити своє життя на краще. Попрацюйте над своїм списком бажань і всі мрії точно здійсняться!