психолог онлайн

7 правил, які допоможуть вашій парі стати щасливішою

14.11.2023
7 правил, які допоможуть вашій парі стати щасливішою

Побутує думка, що щасливі стосунки – велика удача. Однак, важко з цим погодитись, адже побудова здорових стосунків – це робота над ними, а не просте везіння. Важливим є те, що щасливі стосунки повинні бути спільною метою обох партнерів, інакше це не спрацює. У цій статті ми зібрали правила, що допоможуть Вам покращити відносини з коханою людиною.

 

Що є фундаментом щасливих стосунків?

 

Сімейні психологи сходяться на думці, що міцний фундамент відносин будується на спілкуванні та довірі. Щоб зрозуміти, які стосунки зроблять вас обох щасливими, звісно, потрібно говорити. Щастя у стосунках пов’язане з рівновагою, спілкуванням, любов’ю та взаємною повагою. Щасливі пари час від часу не погоджуються, але вони ніколи не втрачають взаємної поваги одне до одного.

Що робити, щоб стати щасливішою парою?

 

1. Підтримуйте реалістичну перспективу ваших стосунків.

 

Відчуття метеликів у животі не триватиме вічно. В усіх стосунках є злети і падіння. Планувати майбутнє та бажати бути разом назавжди – прекрасно. Давати клятви, говорити багато гучних слів, жертвувати собою, обіцяти що у вас завжди все буде добре – це все працює лише у фільмах. В реальному житті це може принести багато розчарувань. Варто бути об’єктивними та щирими. Дотримання реалістичної перспективи допомагає вам цінувати кожну мить разом і рости у важкі часи.

 

2. Постійно підживлюйте стосунки та вчіться спілкуватись один з одним.

 

Працювати над стосунками означає бути налаштованими на них і регулярно піклуватися про них так само, як ви дбаєте про живу істоту. Пари можуть використовувати навіть важкі часи для того, щоб тренуватись розуміти один одного, розвивати навички виходити з конфлікту екологічно та брати корисні уроки про один одного. Спілкування є ключем до всіх відносин, і якщо ви не можете ефективно спілкуватися зі своїм партнером, ваш голос не буде почутим. Існує безліч книг та технік, що гарно пояснюють, як виражати свої бажання та потреби екологічно. Зокрема у попередній статті ми говорили про “Ненасильницьке спілкування”, яке є дуже ефективним у відносинах.

 

3. Регулярно проводьте час разом.

 

Якісний час разом має важливе значення для стосунків, оскільки він сприяє емоційному і фізичному зв’язку. Мова звісно йде не про просте перебування разом у одному приміщенні. Парам потрібно зарезервувати місце у своїх розкладах для спільного проведення часу, щоб створити позитивні спогади та укріпити зв'язок.

 

4. Регулярно насолоджуйтеся автономією.

 

Різні пари мають різні потреби в автономії. Варто працювати над пошуком балансу у проведенні часу окремо один від одного. Поки обидва партнери задоволені рівнем автономії та взаємозалежності, проблем немає.

 

5. Цінуйте відмінності один одного.

 

Те, що ми всі дуже різні – очевидно. І все ж, часто у відносинах люди намагаються змінити партнера. Це не працює. Так ви лише зробите боляче людині та позбавите її можливості бути собою. Навряд це принесе вам щастя. Прийняти й знайти позитив у рисах коханої людини – складне й цікаве завдання, яке принесе багато щастя у ваші відносини. 

 

6. Вмійте відступати.

 

Конфлікт може бути частиною здорових, відданих стосунків. Але також важливо визнати, що деякі битви неможливо виграти.

Якщо сварка заходить надто далеко, запитайте себе: «Чи матиме це значення через 10 років?» 

Якщо відповідь «ні», спробуйте відступити й за потреби – поговорити з партнером, коли емоції вщухнуть.

 

7. Смакуйте чесність.

 

Бути чесним — це основа інтимності. Щоб відчувати справжній зв’язок з кимось, вам не варто приховувати інформацію чи говорити неправду. Крім того, почуття любові стає глибоким та сильним, коли ви відчуваєте, що партнер приймає справжню вашу особистість, знаючи про всі ваші недоліки.

 

Однак, якщо вам здається, що у вашій ситуації ці правила не допоможуть, можливо ваші відносини переживають поганий період, впоратись з яким допоможе лише спеціаліст. Серед психологів HoldYou є багато сімейних психологів та тих, хто працює з парами. Наші спеціалісти з радістю допоможуть вам покращити стосунки та вийти на новий рівень розуміння один одного.