психолог онлайн

9 помилок жінок у стосунках з чоловіками

14.11.2023
9 помилок жінок у стосунках з чоловіками
Кожна жінка хоче бути щасливою в стосунках з чоловіком, але часом саме ми жінки самі заважаємо своєму щастю. Чоловіки мають психологію, яка дуже сильно відрізняється від нашої жіночої і саме через нерозуміння цих відмінностей виникають конфлікти.

"Вона хоче уваги, співчуття та співпереживання, а він думає, що їй потрібно вирішення питання" (Джон Грей)

Далі розкриваю деякі особливості чоловічої психіки і того як будувати здорові сімейні відносини.

Звичайно ж я не знімаю відповідальності з чоловіків, і вони теж роблять не менше помилок. Але сьогодні про жінок.

1. Лідер сім'ї - чоловік.

Чоловіки - лідери, вони хочуть ними бути, але часом жінки самі хапають кермо, а потім не знають як його відпустити. Залиш останнє слово за ним, дозволь йому приймати важливі рішення в вашому житті, і він візьме на себе відповідальність, інакше він дозволить рулити тобі "хочеш сама - давай сама", але потім не скаржися, що він нічого не хоче робити. А якщо думаєш: "Він як наприймає рішень, потім не розгребеш", то у мене інше питання: "А чому поруч з тобою такий чоловік? Який хоч як крути відповідає тобі.

2. Чоловіки не люблять, коли з ними сперечаються.

Шукай інші варіанти доносити свою думку. Як тільки починаєш сперечатися - виходиш із зони любові в зону конкуренції де він забуде про те, що любить і почне боротися з тобою, адже ти стала конкурентом, якого потрібно подолати. Але і звичайно це не означає, що потрібно мовчати, просто потрібно навчитися нормально говорити без звинувачень і критики (Не "задовбав, скільки можна просити вкрутити лапочку", а "мені важко і я відчуваю себе самотньо, коли не виконується моє прохання") . Вкрутиш сама - так і будеш далі все сама. Але і не перегинай! За будь-якого приводу бігати не треба.

3. Чоловіки не люблять, коли їх відволікають від роботи.

Тому якщо дзвониш в робочий час, можеш натрапити на грубість і це не від того, що він грубіян. У чоловіків по-іншому влаштований мозок, вони не в змозі швидко перемкнутися з воїна (а чоловікові на роботі потрібно проявляти чоловічий характер) в люблячого.

4. Чоловіки потребують поваги.

Подумай, як ти кажеш з людиною, в твоєму житті якого дуже поважаєш ... А тепер подумай, як ти говориш зі своїм чоловіком? З таким же повагою?

5. Подумай, що тебе дратує в твоєму чоловікові? 

Які його якості? А тепер секрет - якщо хочеш це змінити, то тобі самій потрібно розвиватися саме в цих якостях. А якщо спливає "я не така!" - це опір, яке або подолаєш, або нічого не змінитися "Нас дратує те, що нас відображає"!

6. Жінка виходячи заміж думає, він змінитися, а чоловік навпаки хоче, щоб вона залишалася такою ж.

Залишайся тієї, яку він полюбив і будь щасливою. Поруч зі щасливою людиною хочеться бути. Який він тебе бачить? Усміхненої і щасливою? Що ти робиш у своєму житті для того, щоб бути щасливою? Адже це так важливо.

7. Чоловіки мислять в напрямку вирішення проблем.

 Отже, якщо ти говориш, що у тебе щось болить, голова наприклад, то він відповість "випий пігулку" і це турбота, він вирішив проблему. А якщо хочеш ніжності і обнімашек, то скажи про це прямо.

8. Довіряй!

А якщо ревнуєш, то думай над тим, як підвищити свою самооцінку і чому ти себе не цінуєш? А якщо він дає привід, то це ти дозволила йому так з тобою чинити. Адже ми реально формуємо самі відношення людей до нас. Не віриш? Подумай ... Чи є в твоєму житті людина, на якого ти не дозволиш собі підвищити голос? А тепер чи є той, на кого можеш? Справа не в тобі, а в людях. Одні дають таку можливість, а інші ні.

9. Не можна давати чоловікові поради тоді, коли він про це не просить.

Для жінки - це просто бажання допомогти, а для чоловіка сумнів в його здатності впоратися з ситуацією самостійно. Дорогі жінки, кожна з нас має всередині себе величезну силу і енергію, якої ми здатні бачити свого чоловіка або руйнувати. Вибір за нами. Я глибоко переконана в тому, що у кожної жінки усередині живе прекрасна квітка та просто потрібно розкритися.