психолог онлайн

Заняття з раннього розвитку у HoldYou м. Ірпінь

14.11.2023
Заняття з раннього розвитку у HoldYou м. Ірпінь

Перші роки життя  – дуже важливі в процесі розвитку. Вони впливають на все подальше життя дитини: на її пізнавальні та розумові навички, на успішність у навчанні та комунікації, на увагу та пам'ять. Хоча покоління наших бабусь іронічно усміхаються на слова про групи раннього розвитку й згадують, як гарно впорались й без них, але наука доводить, що в сучасному світі, що стрімко змінюється, важливо приділяти максимальну увагу розвитку немовлят, щоб в подальшому їм було легко адаптуватись до постійних змін навколо та комфортно жити в цьому великому світі. Але для того, щоб зробити цей процес максимально якісним, потрібно оволодіти великою кількістю знань та навичок з педагогіки та психології, що не доступно всім батькам, адже це потребує років навчання, часу та зусиль. Саме тому ідея звернутись до спеціалізованих центрів, де працюють професіонали – найкраще рішення. В цій статті поговоримо про особливості роботи групи раннього розвитку HoldYou, над чим працюють наші спеціалістки та про те, які переваги можуть отримати батьки, що звертаються до центру.

Що таке група раннього розвитку HoldYou?

Групи раннього розвитку HoldYou проводить кваліфікована спеціалістка з раннього розвитку, що має необхідну освіту та досвід для організації ефективної роботи.

1. Група складається з 5-6 діток, що дозволяє приділяти кожному належну увагу та враховувати індивідуальність кожної маленької людини в ході роботи.

2. У групи набираються діти за віком від 1,2 до 1,9 років та від 1,9 до 3 років, що допомагає створити атмосферу рівності, де всі дітки знаходяться на однаковому рівні розвитку й можуть якісно взаємодіяти і з педагогом, і одне з одним.

3. Заняття проходять двічі на тиждень, адже стабільна робота дозволяє краще закріплювати результати, створюючи неперервний розвиток, коли дитина пам'ятає попереднє заняття й входить в новий процес послідовно.


Навіщо потрібна група раннього розвитку дитині та батькам?

Раннє дитинство – це дуже інтенсивний, з точки зору розвитку, період. Дитина поглинає інформацію щосекунди, з усього що відбувається навколо й розвивається пропорційно до кількості отриманих стимулів. Тому неправильно вважати, що без групи раннього розвитку – розвитку немає. Ні, звісно він є. Дитина розвивається й від побутових розмов батьків, іграшок, нових запахів та текстур, погодних явищ. Різниця в інтенсивності розвитку і, відповідно, результатах та успішності в подальшому. Група раннього розвитку дозволяє дитині, під професійним супроводом, вчитись значно складнішим процесам й відразу отримувати корективи, коли щось йде не так як слід або ж недостатньо продуктивно. Зокрема в групі дитина може навчитись тому, що в буденному житті не є доступним в необхідній мірі, як от спілкування з іншими дітьми, формування базового розуміння світу й пропорцій (як форма, розмір, габарити), класифікації предметів й основам логіки. Також у групі можна розвинути сенсорику, моторику рук, базове відчуття ритму, базове мовлення, уяву та творчі здібності, а спеціалістка завжди зможе оцінити прогрес та коригувати роботу, за потреби. Особливо цінним це є при роботі з дітьми з особливими потребами.

Природою закладено, що в ранньому віці фактично все життя дитини – постійний розвиток, тому що чим більше малюк дізнається про світ в якому живе, тим кращими будуть його адаптаційні навички й простішим процес навчання в подальшому. Саме під наглядом спеціаліста з раннього розвитку діти показують найкращі результати в цьому процесі. 

Однак, переваги роботи у групі раннього розвитку зі своєю дитиною не лише в якості та ефективності процесу. Варто розуміти, що дитина розвивається не двічі на тиждень, під час групи, а кожну секунду й навіть, поки спить. 

Тому на плечах батьків лежить відповідальність за якісний розвиток своєї дитини поза стінами центру. А саме групи раннього розвитку дозволяють батькам навчитись якісно супроводжувати цей розвиток: опираючись на свої знання, копіюючи поведінку спеціалістки, відкриваючи для себе нову інформацію та навички. Таким чином спеціалістка раннього розвитку супроводжує не лише дитину, а й батьків, спрощуючи цим їхнє життя й забираючи необхідність самотужки розбиратись у велетенській кількості інформації. Спеціалістка може кваліфіковано відповісти на турбуючі питання, дати поради, або просто власним прикладом показати дієві вправи та завдання, які батьки можуть використовувати проводячи час з малюком.