психолог онлайн

Книжки для осінніх вечорів

14.11.2023
Книжки для осінніх вечорів

Книжки для осінніх вечорів


Осінь впевнено набирає обертів, і погода за вікном, що трималася останні кілька тижнів, тому свідок. І поки одні радіють сонечку, яке знову визирнуло, інші розмірковують про майбутні дні сірої та холодної осені. 

У людей, схильних до меланхолії, може виникати неминуче почуття — депресія. Попросили психологів HoldYou поділитися книгами, які вбережуть від апатії та допоможуть зберегти бойовий настрій. Адже 50 сторінок книги вранці натщесерце і перед сном мають цілющі властивості!


Антуан де Сент-Екзюпері, «Маленький принц»

З цією книгою знайомі і дорослі, і діти. Кожен прочитав її ще в школі. Але щоразу перечитуючи, книга відкривається по-новому. Секрет у тому, що, поринаючи з головою у вир життєвих подій, ми забуваємо про прості, але важливі істини. «Маленький принц» — це казка швидше для дорослих, ніж дітей. У повсякденній рутині ми не замислюємося, наскільки важливо вміти «бачити серцем». Дивимося на речі прагматично, намагаючись отримувати вигоду і користь. В цьому немає нічого поганого, просто іноді потрібно зупинитися і впустити в життя чудо! Необов'язково розуміти головою, достатньо відкрити серце і відчути.

Якщо ви не читали цю казку або забули, про що вона, саме час нагадати собі. Книга маленька, читається легко і швидко. У ній знайдете набагато більше, ніж спочатку заховано. Можливо, одні нічого не побачать, інші знайдуть щось нове, не помічене раніше, а хтось зробить її маячком і путівником по життю. Повірте, відкривши для себе світ «Маленького принца», не захочеться його покидати.


Марк Леві, «Така, як ти»

Легкий і романтичний роман французького письменника Марка Леві — відмінна знахідка для дощового вечора. У кожній книзі автор розкриває любовну тему, непідвладну обставинам. «Така, як ти» — не виняток. А назву так і хочеться приміряти на себе.

Пробіжимося коротко по сюжету. Ця історія про двох закоханих, він — молодий і амбітний мільйонер, який приїхав з Мумбаї в Нью-Йорк в пошуках нових можливостей. Але все обернулося тим, що став ліфтером, щоб бути ближче до коханої. Цей цікавий і нехитрий роман відмінно підійде для легкого чтива на вечір. І як бонус — опис метушливого Нью-Йорка очима емігранта.

Цінність хорошої книги — в її «післясмаку». Повірте, ця тепла любовна історія торкнеться вашої душі.


Леонід Кантер, Павло Солодько, «З табуретом — до океану»

Якщо попередня книга розповідала про кохання і романтичні перипетії, то ця книжка в нашій добірці — про хвилюючі пригоди. У центрі сюжету — історія про подорожі чотирьох друзів, які вирішили на узбережжі кожного світового океану залишити по табуретці.

Три стільця були успішно доставлені, а ось з четвертим сталася невдача. З цього і починаються головні пригоди — протягом 14 місяців друзі будуть доставляти табурет на мис Горн.

Це велика і життєстверджуюча історія про країни і кордони, гори, джунглі; любов і зраду, дружбу і війну, народження і смерть. «З табуретом – до океану» – чудові ліки від меланхолії.

До речі, про це.


Рей Бредбері, збірник «Ліки від меланхолії»

Як каже герой одного з оповідань автора: «Коли все втрачено, залишається надія».

Ці слова відмінно підходять для опису всієї збірки «Ліки від меланхолії».

У коротких історіях знайдеться місце і для сумних посмішок, і для добрих почуттів. Книга сповнена надій і чудес, яких нам часто не вистачає в повсякденному житті.

В кожному оповіданні Бредбері описує деталь, аспект або сторону людської психології. Іноді це помітно з першого рядка, а іноді потрібен час, щоб переосмислити і зрозуміти всю глибину. Щоб сказати про складне і важливе, автору необов'язково використовувати пишномовні слова і вибудовувати складні декорації.


Ян-Філіп Зендкер, «Мистецтво чути стукіт серця»

Містер Він — людина загадкова. Нью-Йоркський адвокат та порядний сім'янин. Але його минуле оповите таємницями, про які не відомо навіть близьким. І коли він безслідно зникає, ніхто не розуміє, де шукати, з чого починати. Жінка та діти в результаті звикають до думки, що більше не побачать його. Але через чотири роки дочка знаходить лист, написаний батьком для жінки Мі-Мі, яка живе в Бірмі. Дівчина приймає непросте рішення — відшукати тата.

У цій подорожі Джулії доведеться навчитися незвичайному ремеслу — чути стукіт серця.

Ця історія глибока і пронизлива, в якій дуже багато любові та надії. Автору вдалося точно і прозоро описати те, що більшість з нас відчувають інтуїтивно.