психолог онлайн

8 фраз, які жінки бояться почути від своїх чоловіків

14.11.2023
8 фраз, які жінки бояться почути від своїх чоловіків

8 фраз, які жінки бояться почути від своїх чоловіків


У всіх романтичних стосунках між партнерами може виникнути непорозуміння. Дійсно гостро це проявляється, якщо пара не ділиться внутрішніми переживаннями з того чи іншого приводу. Приховує почуття та емоції, вважаючи за краще просто почекати, коли стане легше. Однак є й інша проблема – надмірна свобода в словах і формулюваннях. Наприклад, чоловіки часто не розуміють, на що ображаються їх дівчата. Начебто нічого такого вони не зробили, а бурю обурення викликали. У такі моменти хлопці починають нервувати, тому рідко підбирають слова, щоб висловити своє здивування. Тож можуть використовувати зовсім недоречні висловлювання. Розглянемо кілька фраз, які жінки бояться почути від своїх чоловіків.

А ось моя колишня...


Немає в світі дівчини, яка б не розлютилася, почувши таке від свого обранця. Саме по собі порівняння з кимось іншим викликає невдоволення, що вже говорити про порівняння з колишньою. Навіть якщо хлопець вжив це формулювання в негативній формі. Демонструючи, мовляв, яке сонечко його нова дівчина, на відміну від колишньої – до добра це не приведе. Так чоловік створить образ негідника та мерзотника, який не зміг нормально закінчити стосунки. А значить, якщо раптом трапиться розрив, стане так само неблагородно відгукуватися і про нинішню даму серця.

Ти вся в свою маму


У всіх дівчат, так чи інакше, тепле та дружнє відношення до матерів. Більшість навіть ставлять їх у приклад, хочуть багато в чому бути схожими. Тому подібна фраза призведе до ряду неприємних розмов, конфліктів і проблем. Причому абсолютно не важливо, яка ситуація спровокувала це. Навіть якщо ви сказали це як комплімент, ставлення та реакція дівчини не зміниться. Вона почне згадувати негативні якості, властиві матері, та проводити непотрібні паралелі. Якщо ви цінуєте відносини та не хочете їх псувати – не проводьте аналогій між дівчиною та її мамою. Ваша половинка – це незалежна жінка, в якої, можливо, і є кілька позитивних якостей її матері. Але чути про це від вас вона навряд чи захоче.

У тебе що ПМС?


Цю тему не варто навіть піднімати. Якщо така думка спливла у чоловіка в голові під час словесної перепалки, нехай там і залишається. Не варто випускати її. По-перше, це ознака банального хамства. А по-друге, тут геть відсутня логіка. Створюється враження, ніби емоційний діапазон жінки коливається між прекрасним, піднесеним настроєм і ПМС. Спектр почуттів може бути багатим і різноманітним. Навіть, банально, може просто бути поганий настрій. Не варто зводити все до єдино допустимого (на думку деяких чоловіків) варіанту – ПМС.

Може тобі записатися в зал?


Ще одна фраза, яку варто припинити вживати. Її навіть краще не думати, щоб у жодному разі не переступити межу та не порушити тонку душевну організацію дівчини. Чоловічий вислів: «Може тобі записатися в зал?» жінка чує так: «Я погладшала!» або «Мені потрібно бути худою, щоб він любив мене». Якщо вже наважилися викинути таку словесну «бомбу», готуйтеся до негайної страти. Загалом, таке формулювання та подача точно не сподобається жінці. Якщо ви вже вирішили залучити обраницю до спорту, виберіть більш м'яку форму. Наприклад, «я б хотів, щоб ми ходили в спортзал разом. Це зблизить нас ще більше ». Або запропонуйте альтернативне заняття, наприклад, підійде йога. Так ви виведете відносини на новий рівень. Ну і зможете зберегти неушкодженою карму, а нервові клітини здоровими.

Ну треба ж! У тебе вийшло!


Мало кому буде приємно почути на свою адресу таку фразу. Адже вона «від» і «до» пронизана відсутністю віри в партнера.
Виглядає це так, немов від вас спочатку чекали поганого результату, а потім здивувалися, що ви впоралися. І чоловік, і жінка очікують у відносинах підтримки. А коли один партнер сумнівається в успіхах іншого, це говорить про зворотне. Причому ця фраза актуальна не тільки для дівчат. Навряд чи хлопець захоче намагатися і домагатися більшого, якщо не відчуватиме участі.

Заспокойся!


Зазвичай після пропозиції заспокоїтися, емоції тільки починають посилюватися. Гнів і роздратування наростають, і дівчина готова змести все, що зустріне на шляху. Так що вам краще перебувати подалі від неї в такі моменти. Не важливо з яким емоційним забарвленням була виголошена ця фраза. Ефект буде протилежний тому, якого ви домагалися. Але якщо раптом ви скажете це в розпал сварки, та ще й роздратованим голосом – на пощаду не чекайте. Тут же почуєте обурене «Не треба мене заспокоювати». Хочете по-справжньому заспокоїти дівчину – обійміть і вислухайте її. Так ви збережете ваші відносини.

Всі проблеми в твоїй голові


Про те, що всі проблеми в нашій голові знає кожна, поважаюча себе і свою рефлексію, дівчина. Цілі розвороти в журналах присвячені цьому, подруги раз у раз міркують на цю тему, психологи переконують нас на сеансах або в своїх ефірах. Але почути про це від свого чоловіка, як за простою світською бесідою, так і в хвилини спору – не хоче жодна жінка. По-перше, копатися в глибинах свого пізнання, відчуваючи стрес, навряд чи вийде. По-друге, найімовірніше дівчина відчуває себе погано саме в цей момент. Не пару годин тому, не в минулому місяці, а зараз! Тому утримайтеся від того, щоб підживлювати мозок улюбленої інформацією про те, що всі проблеми вигадані нею ж.

Деяким ще гірше, ніж тобі


Знання про чиїсь проблеми ніяким чином не допоможе жінці відчути себе комфортніше або впевненіше. Не варто знецінювати чуже горе, яким би воно не було, щоб втішити свою половинку, що знаходиться на межі нервового зриву. Те, що ваш колега запізнився на літак до Греції навряд чи заспокоїть дівчину, у якої «горять дедлайни», а робота тільки додається. У вас більше шансів довести її до істерики, адже будь-чия невдача – це безумовно не «втішний приз».